Hírek

Publikáció: Boda Zsolt és Medve-Bálint Gergő cikke megjelent a Taiwan Journal of Democracy című folyóiratban

Publikáció: Boda Zsolt és Medve-Bálint Gergő cikke megjelent a Taiwan Journal of Democracy című folyóiratban

Megjelent Boda Zsolt és Medve-Bálint Gergő "Politicized Institutional Trust in East Central Europe" című tanulmánya a Taiwan Journal of Democracy című folyóiratban. A tanulmány az ESS 2012-es adatainak segítségével mutatja meg, hogy a közép-kelet-európai országokban az állami intézményekbe vetett bizalom sokkal erősebben ki van téve a pártpreferenciáknak, mint Nyugat-Európában.

 

 

Három új projekt indul a PTI-ben az Inkubátor Alap keretében

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Inkubátor Kutatási Projekt Alapja a TK kutatói által vezetett, nemzetközi érdeklődésre számot tartó kétéves társadalomtudományi projektek támogatására jött létre. Célja, hogy a kutatások korai szakaszában elősegítse későbbi nemzetközi pályázatok beadását és rangos publikációk megjelenését. Az Alap olyan pályázatokat támogat, amelyekben fiatal és külföldi kutatók is részt vesznek , és a kutatási témákat interdiszciplinárisan közelítik meg.

Fiatal kutatói állás pályázat

Fiatal kutatói állás pályázat

A Társadalomtudományi Kutatóközpont  Főigazgatója pályázatot hirdet fiatal kutatói közalkalmazotti munkakör betöltésére a TK Politikatudományi Intézetébe

A TK Politikatudományi Intézet online konferenciája

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete szeretettel meghív minden érdeklődőt "Vírusnyertesek és vírusvesztesek – Új politikatudományi eredmények a válság kapcsán" című online konferenciájára, amelyen az Intézet a koronavírus-járvánnyal foglalkozó új tudományos projektjei mutatkoznak be. A rendezvényen előzetes eredményeket közlünk a PTI munkatársai által folytatott kutatásokból, melyeket 2020 őszén egy önálló kötetben adunk közre.