Sajtóvisszhang: Aktív Fiatalok Magyarországon 2019 kutatás, a gyorsjelentés

Sajtóvisszhang: Aktív Fiatalok Magyarországon 2019 kutatás, a gyorsjelentés

Aktív Fiatalok Magyarországon 2019 kutatás, Gyorsjelentés bemutatója az MTA TK Politikatudományi Intézetében, 2019. május 9.

Demokráciát akarnak a magyar fiatalok, de nem ilyet. Tóth Richárd cikke a hvg.hu-n, 2019. május 10.

A magyar egyetemisták szerint mégsem olyan rossz a demokrácia, de a legjobb külföldön. Balázs Zsuzsanna cikke a Qubit-en, 2019. május 10.

Tömegesen költöznének külföldre a magyar egyetemisták. Albert Ákos cikke a 444-en, 2019. május 9.

A magyar egyetemisták fele külföldre menne. Az adatok az Aktív Fiatalok 2019 felmérésből származnak, melynek első eredményeit csütörtökön ismertették az MTA Humán Tudományok Házában. A német Heinrich Böll Alapítvány által finanszírozott kutatásnak megvannak az előzményei: 2011 óta vizsgálják hasonló módon a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatókat, főleg a terveiket, világképüket, politikai nézeteiket, és most először megjelentek a mintában a 2000-ben születettek. index.hu (05.09)

A Momentum népszerűségben megelőzte a Fideszt az egyetemisták körében, a baloldal rémesen gyenge támogatással bír (05.09) 168ora.hu

Tarol a Momentum az egyetemisták körében - Le lehet számolni a tévhittel; az MTA friss felmérése szerint intenzíven reagálnak az egyetemi hallgatók a politikai kérdésekre. - The post Tarol a Momentum az egyetemisták körében appeared first on Magyar Hang. Már nem a Jobbik, hanem a Momentum a legnépszerűbb párt az egyetemisták körében. Egy most vasárnapi választáson a hallgatók 16 százaléka a parlamenten kívüli pártra voksolna. A Fidesz stabilan tartja a második helyét, a baloldali pártok viszont továbbra is képtelenek előrelépni a körükben. magyarhang.org (05.09)

Hasít az egyetemisták körében a Momentum és a Kutyapárt (05.09) nepszava.hu

A Momentumnak és a Fidesznek van a legtöbb támogatója az egyetemeken (05.09) 24.hu

A Momentum és a Fidesz a nyerő az egyetemistáknál (05.09) merce.hu

Nem a Fidesz a legnépszerűbb az egyetemisták körében. Többek között ezekre a megállapításokra jutott a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportja, amely negyedik alkalommal vizsgálta a felsőoktatásban részt vevők politikai aktivitását - írja a Magyar Hang. A Fidesz támogatottsága 15,5 százalék, a belső válságot élő Jobbik idén csak a harmadik helyre (14 százalék) futott be. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) viszont előre kikerült a korábban "egyebek" közé sorolt kategóriából, a negyedik legtöbb támogatóval (13 százalék) rendelkező párt a hallgatók körében. civishir.hu (05.09)

A Momentum a legnépszerűbb az egyetemisták körében (05.09) szabolcsihir.hu

Már nem a Jobbik a legnépszerűbb az egyetemisták körében (05.09) borsodihir.hu