Eredményhirdetés: Legjobb előadás díj a Politológus Doktoranduszok Konferenciáján 2019-ben

Eredményhirdetés: Legjobb előadás díj a Politológus Doktoranduszok Konferenciáján 2019-ben

2020. január 31-én lezárult az Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete által meghirdetett Legjobb előadás díj hivatalos bírálati szakasza, és megszületett a döntés.

A TK PTI pályázatot hirdetett az idén 5. alkalommal a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudomány Intézetének Politológus Doktoranduszok Konferenciáján elhangzott és legjobbnak ítélt angol vagy magyar nyelvű előadás díjazására. A konferencia panelvezetői által felterjesztett előadók közül Körösényi András, Balázs Zoltán és Metz Rudolf személyében egy három fős bizottság választotta ki a győztest.

A felterjesztettek között volt Arzuu Sheranova, Holle Alexandra, Iga Kender-Jeziorska, Mátyás Máté, Paár Tamás és Sebestyén Annamária. Az értékelések alapján a bizottság Holle Alexandrának ítélte a díjat a „School-Based Civic Education. Just an Empty Promise or a Measure Worth Considering?” című előadásáért. Előadásában a győztes jól körülhatárolta és érthetően mutatta be a témáját, amelynek relevanciájáról szélesebb szakmai közönség számára is meggyőzően beszélt. Kiemelkedő érdemei közé sorolható, hogy prezentációjában gondolatait és állításait igyekezet illusztrálni és ábrázolni is. A pályázat értelmében a győztes vállalja, hogy előadásának írásos változatát publikálja a Politikatudományi Szemlében vagy más az MTA által kiadott társadalomtudományi folyóiratban (Intersections. East European Journal of Society and Politics). A győztes jutalma bruttó 100 ezer forint, melyet a támogatási időszak alatt, illetve a publikáció leadását követően két, egyenlő részletben, megbízási szerződés formájában folyósít az MTA TK.